Çocuklar için Felsefe (P4C) Atölyeleri Başlıyor!

İzmir’de yaşayan 9-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Felsefe Atölyeleri 5 hafta sürecektir. Atölyeler 2 faklı grupla 2 ayrı günde gerçekleştirilecektir. Başvuru formunda hangi gruba dahil olmak istediğinizi belirtebilirsinz. 

Kontenjan 24 çocukla sınırlıdır. 

Atölyeler, Konak Mülteci Merkezi’nin  mekan desteği ile dernek merkezinde gerçekleştirilecektir. 

P4C Nedir?

P4C (Çocuklar için felsefe), 1960’lı yıllarda Amerikalı felsefe profesörü Mathew Lipman tarafından geliştirilmiş bir pedagojidir. Çocuklar için felsefe oturumlarını kolaylaştırıcı yönetir. Bilgi aktarımından ziyade, çocukları düşünmeye,konuşmaya ve soruşturmaya teşvik eder.

Çocuklar için felsefe oturumlarında çocuklar felsefe tarihini ve filozofların düşüncelerini öğrenmezler. Felsefi bir problemi tetikleyen uyaran/materyal eşliğinde topluluğun ortaya çıkardığı sorular etrafında topluluk soruşturmaya, düşünmeye ve felsefe yapmaya yönlendirilir.

Çocuklar için felsefe pedagojisi çocukların akıl yürütme, kavram oluşturma, bağlantı kurma, varsayımsal düşünme, soyutlama becerilerini geliştirmeyi hedefler. Dinleme ve kendilerini ifade etme becerilerine katkı sağlayarak sosyal gelişimlerine etki eder.

Kimler Katılabilir?

İzmir’de yaşayan, 9-12 yaş aralığındaki belirtilen tarihlerde düzenli katılım sağlayabilecek (5 hafta haftada bir gün) her çocuk katılabilir.

Atölye Tarihleri 

  1. Grup
14 – 21 – 28 Eylül – 5 -12 Ekim 

Saat: 12:00 – 14:00

2. Grup 15 – 22 – 29 Eylül, 6-13 Ekim

Saat: 12:00 – 14:00

Kolaylaştırıcı Hakkında: 

Berke Bekdemir: Felsefeye olan ilgim, felsefenin entellektüel bir aktivitenin ötesinde yaşama içkin ve düşünme pratiklerimizi geliştirmeye yönelik bir alan olduğunu kavramamla birlikte derinleşti. Felsefenin yanında çocukların anlam dünyasına ilgi duyuyor bu alanda üretimler yapmak, pedagojik çalışmalar yürütmek istiyordum. Çocuklarla felsefe yöntemiyle karşılaştığımda arayışlarımın tam karşılığını bulduğumu düşündüm ve bu alanda eğitim alıp, pratik yapmaya başladım. Şimdi ise, bir pedagoji olan P4C yöntemiyle çocukların düşünme, dinleme, sorgulama becerilerine katkı sağlayacak atölyeler geliştirmeye devam ediyorum.

Başvuru:

Atölyelerimiz ücretsiz gerçekleştirilecektir. Kontenjanımız 24 çocukla sınırlıdır. Bu sebeple, ilk başvuru yapan 24 kişi atölyelere davet edilecektir. Form doldurup katılm sağlayamayanların yerine yedek listeden kişilerle irtibata geçilecektir. 

*Başvurunun yoğun olması durumunda başvuru formu erken kapatılabilir. 

Başvuru Formu için tıklayınız:

https://forms.gle/JKR25KvwDojv5hnw9

Başvuru için Son Tarih 1 Eylül’dür. Başvuru formunu dolduranlara olumlu ya da olumsuz email ile geri dönüş 7 Eylül 2024 tarihinde yapılacaktır. 

Sorularınız olursa bizimle  info@dortmevsimood.org mail adresin iletişime geçebilirsiniz.